11 Ağustos 2008 Pazartesi

Sony Bize PSN Yap

Bundan üç ay önce forumları incelerken Hürriyet gazetesi köşe yazarının Sony Türkiye ile yaşamış olduğu garanti sıkıntısı üzerine köşesinde gündeme getirdiği sorun üzerine yine Dijikent forumlarından arkadaşım Nitrogliserin'in "Google Bize Logo Yap" fikrinden esinlenerek "Sony Bize PSN Yap" blog'unu oluşturdum. Erişebildiğim tüm forumlarda konu ile ilgili başlıklar açtım ve bir anket düzenledim.

Nihayetinde 1252 kişinin katıldığı anketimizde %97 gibi bir oranda katılımcılar Sony Türkiye'nin Türkiye'ye has bir PSN'i hizmete sokması yönünde taleplerini anketle dile getirdi. Ayrıca blog'da 97 kişi fikirlerini ve desteklerini belirten yorumlar yaptı. Amacımıza ulaştık mı, ulaşmadık mı bilemiyorum. Ama konunun Türkiye oyun piyasasında bir şekilde gündeme gelmesini de sağlamış olduk.

Sony Türkiye'ye göndermiş olduğumuz e-postalara doğru dürüst bir cevap alamamış olsak da, 3 Kasım 2008'de Milliyet gazetesinin ekinde yayınlanan "Japon Sony Kaçıyor, ABD'li Microsoft Kovalıyor" yazıda ilerde Türkiye'ye has bir PS mağazasının (Playstation Store) açılacağı müjdesini de aldık. Artık bu müjde ne kadar gerçek, ne kadar hayal zaman içinde belli olacak.

Konu ile ilgili ilk haberi aldığım turkopol isimli "Konsolcular" forumundan arkadaşımız bunun Mart ayı içinde gerçekleşeceğini ifade etti. Dilerim bu ifadesi gerçek olur.

Blog'u ziyaret eden tüm arkadaşlardan ricam bu meselenin kapanmasına engel olmak, Sony Türkiye'ye konu ilgili taleplerimizi sık sık iletmektir. Bu maksatla blog sırası geldikçe güncellenecek, yeni anketler eklenecektir. Desteğinizle bir gün muhakkak bu konuda başarıya ulaşacağız. Dierim en kısa zamanda Türkiye'nin de kendine ait bir PSS olur.

Forumlardaki açılan konuları desteklerinizle lütfen gündem de tutunuz, eğer imkanınız varsa meselenin daha fazla duyurulabilmesi için yardımcı olunuz. Bugüne kadar arkadaşların destekleri ile gerek Merlinin Kazanı, gerekse TRGamer'da bu girişim haber olarak yayınlandı. Diğer taraftan çabamızla ilgili olarak hala Dijikent'in anasayfasında haber olarak yer almaktayız. Ayrıca Donanım Haber forumları da girişimimize forumlarındaki başlığımızı gündemde tutarak yardımcı oldu. Ben burada şu ana kadar burada adını saydığım veya sayamadığım yardımcı olan arkadaşlara bir defa daha teşekkür etmek istiyorum. Lütfen yardımlarınızı devam ettirerek konunun gündemden düşmesine izin vermeyiniz.

Yakın zamanda blog'da yeni güncellemeler yapıp, yeni bir anket yayınlayacağım. Lütfen konu ile ilgili katkılarınız, fikirleriniz varsa yorumlarınızla katkıda bulununuz...

Konu ile ilgili bağlantılar:

Dijikent
Merlinin Kazanı Forumları
TRGamer
Oyungezer Forumları
Donanım Haber
Konsolcular
PlaystationTürk Forumları
Konsolmaster Forumları
PC World Forumları
Chip Forumları
P3W Forumları
PCkoloji Forumları
TRKonsol
PS3MAGTR

Playstation.Gen.Tr

111 yorum:

Adsız dedi ki...

Tebrikler , süper fikir ve hareket . Umarım muhattab bulursunuz . Çünkü kartvizitinde bol müdürlük yazan SONY arkadaşları ay sonu maaşlarınu hesaplarken yararlı bir harekete yaklaşırlar mı bilemiyorum .

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu gelen ilk yorum oldu, bakalım ne kadar destek göreceğiz, lütfen çevrenizdeki ilgili kişileri konuya yöneltmeye çalışın...

23ertu dedi ki...

Gerçekten de Türkiye'den PS Store'a girememek büyük bir eksiklik. Yıllardır Sony markasının resmi olarak satıldığı bir yerde bunu görmek daha da büyük bir eksiklikle beraber büyük bir ayıp. Umarım işin sonunda bu mücadele başarıyla sonuçlanır.

Salih AY dedi ki...

Belirli hizmetlerden bizlerin faydalanamaması çok kötü. Bizde para veriyoruz oyuna. O zaman hizmetin karşılığını almalıyız.

Mr.Salih (MK)

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. İnternet bağlantı özellikleri bu kadar ön plana çıkarılan bir cihazın Türkiye kullanıcılarına yarım yamalak ve gönülsüz bir internet desteği verilmesi, demolara, ücretli genişleme paketlerine ulaşım için yasal bir yol bulunmaması Sony'nin ve Sony Türkiye Distribütörünün büyük bir ayıbıdır.

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

Sonunda Sony Türkiye yollamış olduğum e-postama cevap vermiş...

Değerli Sony Dostu,
Mesajınız ve Sony ürünlerine gösterdiğiniz ilgi için teşekkur ederiz. PlayStation sitesi, tüm dünyadaki PlayStation müşterilerine hizmet vermek amacıyla tasarlanmış global bir sitedir.

Türkiye’deki kullanıcı sayısına bağlı olarak, şu anda Türkçe site yapımı gündemde değildir. Türkçe destek alabilceğiniz sitemiz www.sony.com.tr ‘dir. Ancak talebinizin bu konudaki departmanlarla paylaşılmış olduğunu da belirtmek isteriz.

Bilginize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,
Sony Eurasia Pazarlama AS

MehmetAlperTR dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
MehmetAlperTR dedi ki...

Playstationturk olarak biz de zamanında bu tür girişimlerde bulunup mail kampanyaları yaptık. Ancak gelen cevaplar otomatiğe bağlanmış şekilde yorumda yazan arkadaşın cevabı ile aynı olarak gelmiş bulunuyor. Açıkçası sony TR yi pek ciddiye almıyor sanırsam. Ancak bu girişiminiz için PSTURK Yönetim Ekibi olarak forum bölümümüzde konu açtık. Size de tam destek veriyoruz.

MehmetAlperTR dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

@MehmetAlperTR

Desteğiniz için teşekkürler... sizin konuyu da ilk sayfaya ekleyelim.

Adsız dedi ki...

Ben www.playstationturk.com dan yönetici Sercan, kampanyaya tam destek veriyoruz, ayrıca sitemizde de bu başlığı açtık bilginiz olsun, emeği geçen herkese teşekkürler...

Unknown dedi ki...

PS3 resmi olarak Türkiye'de satılıyorsa diğer hizmetlerini de Türkiye'deki kullanıcılarına vermesi lazım. Umarım başarılı olur, Türkiye'den de PS Store'a girebiliriz.

Mustafa (kervanci) dedi ki...

Öncelikle bu kampanyayı başlattığınız için çok ama çok teşekkür ediyorum. Bir avrupa ülkesi olarak avrupa psn de kredi kartlarımızın kabul edilmemesi, sony nin büyük bir ayıbıdır.

konsolcular.com ailesi olarak, bizlerde sonuna kadar yanınızdayız. Sony Türkiye, yüzbinlerce Türk kullanıcısının sesini duymazdan gelemez. Yeter ki herkes destek verdiğini bu site aracılığı ile belirtsin. Sadece içinden "evet, bence de olmalı" diye geçirmekle kimsenin haberi olmaz. Siz de düşündüklerinizi yazacaksınız ki sesimiz yükselsin.

Adsız dedi ki...

kampanyanızı sonuna kadar destekliyorum

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir kampanya.Sonuna kadar destekliyorum.Umarım bu kampanyanın güzel sonuçlarını yakında görürüz.

Unknown dedi ki...

PS3 kullanıcısıyım. PSN Türkiye desteği olmadığını Türkiye adresi ile üye oldugumda farkettim ve bu durumu gorunce Sony e bunu hiç yakıştıramadım. Sony nin Türkiye yi gormezden gelmesi büyük bir ayıptır. Kampanyanızı destekliyorum...

Adsız dedi ki...

sistemozzy olarak elimizden geldiğince kampanyanızı destekliyoruz

ati dedi ki...

Bizim diğer dünya ülkelerinden eksiğimiz ne?biz bu ürünü bedavayamı aldık?PSN store bizimde hakkımız ve hakların verilmez alınır oduğunu biliyoruz ve bu hakkımızıda sizden almakta kararlıyız..

Yüksel dedi ki...

Hep destek tam destek. Eğer böyle bir uygulam hayata geçirilmezse Sony ürünlerini boykot edelim.

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

Yorumlarımıza devam edelim arkadaşlar...

Adsız dedi ki...

ben makinamı yaklaşık 1,5 sene önce tam 1.500 ytl ye aldım. yani yurt dışındaki kullanıcılara göre oldukça tuzluya geldi. pişman değilim ama artık birşeylerin değişmesini istiyorum, adam yerine konulmak istiyorum(ruz), bu konuda sony e inancımız tam, yeterki elini biraz çabuk tutsun. hadi sony en azında şu kredi kartı işine acilen bir çözüm bul...

Adsız dedi ki...

konsolcular.com ailesi olarak bu girişiminizi destekliyoruz. Sony gibi büyük bir firmanın Türkiye'deki Playstation 3 kullanıcıları için böyle bir uygulamayı çok baştan yapması gerekiyordu. PSN üzerinden binbir taklalar atarak oyunları almayı istemiyoruz. Biz Türkiye'yiz 3. dünya ülkesi değil!!

Bu girişiminiz için teşekkür ederiz.

Adsız dedi ki...

Sony, bize acilen PSN yap.. =)

Adsız dedi ki...

Kampanyaya dahiliyet ve desteğimizi işbu mesajla dile getirmek isterim. Dijikent.com ailesi olarak gerekli ilginin gösterilmesi adına elimizden geldiğince yardımcı olmaya hazırız.

Saygı ve selamlar,

Ozan Mavi
Dijikent YIM

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

Dijikent bizim yuvamız, onsuz bu kampanya zaten olmazdı...

Adsız dedi ki...

Kaç sene geçmesine rağmen Türkiye PSN in açılmamış olması SONY nin çok büyük bir ayıbıdır.Okadar para verip orjinal oyun alıyoruz,ama neden bunların eklentilerini PSN Store'dan indiremiyoruz?Türk olduğumuz için mi?

Metal Gear Online gibi oyunlarda kredi kartıyla para verip online expansion indirme şansımız yok.Neden çünki,Türküz.Para verip Eklenti satın almak istesek,alamıyoruz.

Vall ayıptır bu Sony'nin Türkiye'ye 3 cü Dünya Ülkesi gibi muamele yapması.

Adsız dedi ki...

Sitenin birde ingilizcesinin olması gerektiğini düşünüyorum, yurt dışında Kotaku tarzı sitelerde haber olabilirse eğer bu girişim o zaman ses getirir yoksa Sony Türkiyenin çok ilgileneceğini düşünmüyorum. Yasal prosodürler var gibi mazaretler arkasına sığınıp elini taşın altına koymayan Sony Türkiyeden pek ümidim yok açıkcası.

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

N4G'de açtığım konuda aynı sebepten dolayı kilitlendi. Aynı blog'un bir de ingilizcesini düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

Bu oluşumda emeği geçen arkadaşlara teşekkürler... bu konu ile ilgili japonyadaki şahsa kadar mail yollamıştık bizi ingiltereye yönlendirmişlerdi fakat ingilteredeki yetkili tarafından tehdit edildik, boşdurmadan tokat gibi cevap mail yolladık herhalde bizi baside almıştı sadece this is a book yazma seviyesinde sanmıştı cevap alamayınca telefonla aradık uzun süre telefonda bekletildik ve iletişim bilgilerimiz alındı bizi telefonla arayacaklarını bildirdiler sonuç ekildik....
İnşallah bu oluşumla sonuca varırız ayrıca eraserin dediği gibi bu sitenin ingilizcesinide yapmamız gerekiyor yurtdışında bazı sitelerde haber olursak daha çok ses getirir...

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

N4G, IGN, Kotaku gibi sitelerin forumlarına bu sitenin ingilizcesini hazırlayıp bildirmek lazım. Bazım neler olacak?

Adsız dedi ki...

fikir güzel ama sony umursamayacaktır yine bizi .inşallah bu saçmalığa birgün son verirler

mistikv dedi ki...

güzel düşünce inşallah diğerleri gibi sony bunuda bir otomatik cevapla geçiştirmez

Adsız dedi ki...

Sonuna kadar destekliyorum. Ürünlerin satıldığı her ülkeye bir PSN yapılması gerekiyor. En doğal tüketici hakları bunlar. Euro-Asia çok geniş bir kitleye hitap etmeye çalışmaktan işini yeterince iyi yapamıyor. Sony'nin bunu görmesi ve müdahale etmesi gerekiyor.
Öncesinde Türkiye PSNü hakkımızdır, hakkımızıda alıcaz :)

Adsız dedi ki...

Bende yeni ps3 kullanıcısı olarak kampanyanızı sonuna kadar destekliyorum sony duy sesimizi bizede çıkar psn agı

Adsız dedi ki...

SONY Türkiye'den 1000YTL'ye yakın para harcayarak aldığımız, orjinal oyunlarını alarak desteklediğimiz bu sistem için hem PSN hem de gelecekteki diğer TV kayıt ve film indirme hizmetleri dahil olmak üzere aktif şekilde rol alarak iş yapmalarını, Türkiye,'deki kullanıcı sayısı şudur budur gibi ayak oyunlarıyla Türkiye'deki PS3 kullanıcılarını mağdur etmemesini istiyoruz.
Sony türkiye ne zamandır satış kanallarına yurtdışındaki fiyatlarla karşılaştırılabilir seviyede PS3'leri sundu ki biz de yurtdışından getirtmek zorunda kalmadık!

Adsız dedi ki...

Mehmet hocama gayretleri için teşekkür ediyotum.İmşallah bu tepki ve desteklerimiz artarak devam edip hakkımız olan türkçe psn ye kavuşuruz...

Adsız dedi ki...

Sonuna kadar destekliyoruz. Bu kadar büyük bir firmanın hizmet anlayışı bu olmamalı. Resmi olarak PS3 satılan bir ülkede insanlar Store'a girmek için sahte hesap açmak zorunda kalmamalı.

Herkes aynı fikirde olduğuna göre bundan sonraki adımın ne olacağı tartışılmalı bence.

Adsız dedi ki...

Bunun yerine yamaları ücretsiz yapsalar daha iyi. PSN Türkiye hesabı olsa bile ücretli yama indirmek saçmalık.

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

"İnsanlar sahte isimlerle, sahte hesaplar almak zorunda kalmamalı." Çok doğru bir yaklaşım. Ama Sony Türkiye bunu bize reva görüyor.

Oyunların bazı yamaları zaten ücretsiz, ama bazıları içinde ücret talep ediliyor, yapacak bir şey yok. Keşke öyle olmasa değil mi?

Ninjaselo dedi ki...

http://www.playstation3.web.tr/viewtopic.php?f=15&t=3398

P3W ailesi olarak sonuna kadar destekliyoruz...

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

@Selim Başak

Forumunuza blog'umuzla ilgili konuyu açtım ve bağlantıyı blog'tan yayınladım. desteğiniz için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

umarım amacınıza ulaşırsınız. ps3 üm yok ama çifte standarda karşıyım

Ninjaselo dedi ki...

Sizlere Sony müşteri hizmetleri ile aramda geçen konuşmayı aktarıyım:

Selimbasak-İyi günler.
Operatör-İyi günler nasıl yardımcı olabilirim?
SB-PS3 hakkında hatta PSN hakkında bir sorum vardı ama sizden daha yetkili birisi ile görüşmek istiyorum.
OP-Ben yardımcı olmaya çalışıyım, isminizi alabilirmiyim?
SB-Selim Başak.
OP-Selim bey, sorunuzu alabilirmiyim?
SB-Bu PSN acaba ne zaman açılacak?
OP-Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.
SB-6 ay önce aradığımda da sürüyordu, ne zaman biter çalışmalarınız?
OP-Tam ol.....(yarıda kestim konuşmasını)
SB-Tam olarak bir tarih veremiyorsunuz. Peki ben seneye de arasam, 4 sene sonra da arasam bana bunu söyledikçe benim birşey sormaya hakkım kalmıyor tabiiki.
OP-.......(3-4 saniye sessizlikten sonra) Tam olarak bir tarih veremiyoruz.
SB-En son kredi kartları ile anlaşmayı bekliyordunuz, benim bildiğim bu anlaşma en fazla 1 ay sürer.
OP-Tam olarak....
SB-İyi günler...

Görünmüyor dedi ki...

valla şiddetle bekliyoruz. sonuçta sony'nin psn store'u ps3'ü türkiye'ye getirmeden önce halletmesi gerekiyordu. böylece satışlarını da artırabilecekti. ama her türk firmasının mantığıyla hareket ederek, ps3'ü getiriyoruz ya yeter diye düşündü herhalde. halbuki sony türkiye getirmese bile spottan ps3 herkesce alınacaktı. e o zaman garanti olmayacaktı ama garantisi kimin umrunda? işlemeyen, uğraştıran sürübndüren bir garanti. ben bir tek şey istiyorum psn tr açılmasın ama uk ile anlaşılıp tr k.k.larını ya da özel paycheck gibi uygulamalarla ukden alışveriş yapmamız sağlansın. kaldı ki psn store açılsa bile doğru düzgün çalışabileceğinden bile emin değilim. valla 30 yıllık sony kullanıcısıyım ama ilk defa hayatımda bu kadar soğudum bir markadan. emin olun japonya sony bile daha ilgili. sony yetkilileri söz sizde, yanılmadığımızı, sony'nin sony olduğunu, sony müşterilerinin de gerçekten velinimet olduğunu bize gösterin!

Yuna dedi ki...

Çok güzel bir düşünce. Umarım en yakın zamanda bütün Türk PS3 kullanıcılarını sevindirecek haberler alırız.

Adsız dedi ki...

http://www.pckoloji.com/serbest-bolge/3004-sony-bize-psn-yap.html

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

PCkoloji'ye de desteğinden dolayı teşekkür ederiz...

Adsız dedi ki...

Tebrikler Güzel Bir Fikir Ayrıca Bizim Ulkemizde PSN oLmaması Çok Saçma.
O Kadar Para Verip Konsolu+Oyunlarının Alıyoruz (Satış Rakamlarıda İyi) Verdiğimiz Para+Zaman İkilisinin Karşılığını Almamız Gerekir Diye Düşünüyorum Sony Türkiyede Pazara Sahip Bir Marka.Türk Konsol Sahiplerini Bu Konuda Es Geçmesi Gerçekten Üzücü. Bu Durumdan Dolayı Biran Once Sesimizi Duymalı Ve Bu Adımı Gerçekleştirmeleri Gerekmekte Umarım Bu yolla Bir YerLere Varabiliriz.Bendende Size Hep Destek Tam Destek..

GhosT oF SparTa (MK)

karagorn dedi ki...

bu haraketi sonuna kadar destekliyoruz,SONY TR duy sesimizi artık.Praları sayması kolay ama iş yapması zor geldi sanırım.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir hareket.Umarım Sony sesimizi duyar ve bizede Türkçe bir PSN yapar.

Tuncer Karaman dedi ki...

Ne yazık ki tüketici hakları, satış ve destek etiği gibi aslında alışverişin temeli olması gereken kavramların ülkemizde pek değer görmemesi ve müşterinin söylendiği gibi velinimet değil sağmal inek olarak görüldüğü bir ortamda kullandığımız bu cihazın en önemli özelliklerinden biri olan PSN desteğini bırakın Türkçe karakterlerimizin bile olmayışı normal karşılanmalıdır. Sadece Sony için değil yerli ve yabancı neredeyse tüm kuruluşların bu gibi durumlar umurunda değildir, bu gidişle umurlarında da olmayacaktır. Umarım bu çabanız da birçokları gibi karşılıksız kalmaz. Kendi ülkemizin birçok kuruluşu tüketiciye saygılı davranmazken, yabancı kuruluşların bu saygıyı göstermesi gibi bir durum zaten söz konusu değildir.

Skaty dedi ki...

Selamlar, çok güzel birşey başlatmışsınız. Küçükte olsa destek sağlayacağını umduğumdan, bildiğim oyun forumlarına destek/bilgi amaçlı konu açtım. Diğer arkadaşların da yapmasını isterim ki daha fazla kişiye ulaşabilelim.

Skaty dedi ki...

http://www.skatypsp.net/sony-bize-psn-yap.html

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

Katkınız için teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar sizleri gönülden destekliyorum. Bende ps3 almayı düşünüyordum. Ama maalesef böyle bir olay olduğundan dolayı ps3 almaktan vazgeçtim. Umarım sizlerin sorununu SONY en kısa zamanda çözer.

Adsız dedi ki...

Sonuna kadar destekliyorum. Böyle bir hareket inşallah hedefine varır.

Adsız dedi ki...

boşu boşuna ps3 almayı düşünüyormuşum.Adamlar tam destek vermedikten sonra ne anlamı kalır ki??? Bence diğer konsollara yönelelim sony satışlar düşerse belki destek vermeye başlar

Adsız dedi ki...

Sony ürünleri diğer ülkeler gibi bizim ülkemizde de kullanılıyor. Ve bu ürünlerin içerisinde bana göre başı çeken, PS3 geliyor elbette. Eğer bu konsol ülkemizde satılıyorsa diğer ülkeler gibi bizlerinde PSN'e hakkı var demektir.

Birinin olup birinin olmaması çatısız eve benzer. Lütfen Sony, Türkleri bir çatı altında birleştirecek bir PSN oluştur bizim için.

JuliaChang dedi ki...

Kesinlikle doğru bir adım olmuş, umarım amacına da ulaşır. Sonuna kadar destekçinizim. O boş PSN sayfası insanı sinirlendirdiği gibi üzüyor da...

bora dedi ki...

www.psnturkiye.net ve com adreslerini blogunuza forwardladım , artık bu adreslere girenler blogunuzu görüp , tepki verenlerin çoğunluğunu fark edecek

Daghan Dizdaroglu dedi ki...

çok güzel düşünülmüş bir fikir,etkili olacağını umuyorum,Türkiye'de resmi olarak satılan bir cihazın Türkçe online desteği olmalı diye düşünüyorum,kampanyayı sonuna kadar destekliyorum...

Adsız dedi ki...

www.konsolmaster.com adresinden banner ile duyuruyu yaptık. Daha fazla yardımcı olmaya da hazırız.

Adsız dedi ki...

1,5 yıl'a yakındır ps3 kullanıyorum,ama artık bıktım yabancı ülkelerin üzerinden bağlantı kurmaya,kredi kartımla neden türkiye üzerinden alışveriş yapamıyorumda yabancı sitelerin üzerinden yapmak zorunda kalıyorumki neden amerika'nın,ingiltere'nin,japonya'nın psn'si var,bizim yok türkler bu konuda neden fakir bırakılıyor anlamak güç biz kerizmiyiz milyonlarca para ödüyoruz bu alet'e nerde bizim hakkımız.İnanın bu olay açığa kavuşmassa toplanıp sony'i mahkemeye verelim hak ediyorlar bunu çünkü!teşekkür ederim katkılarınızdan ötürü..

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

Katkılarınız için teşekkürler KonsolMaster...

turkamigo dedi ki...

babamın maaşı=2.000 YTL
almanyadaki amcamın maaşı=4.000 €
babamın işi=amcamın işi
PS3 Türkiye fiyatı=950 YTL (min. fiyat)
PS3 Almaya fiyatı=400 €
güncel TL/€ kuru=1,7440
burada şunu belitmek istiyorum:

1. olarak yukarıdaki basit hesapla düşünecek olursak Türkiye ekonomisinde PS3 satış fiyatı Almanya ekonomisine göre yarı fiyatına olmalı fakat değil (hatta eşit bile değil hatta 2 katı!)

2. olarak hadi ekonomiler bilmemneler farklı,e peki döviz kuru da ortada 400x1,7440=697,6 YTL'ye bir adet playstation almamız gerek;ama Türkiye fiyatına baktığımızda aradaki fark yaklaşık 250 YTL civarında bir uçurum...

bir konsol kullanıcısı 'olmayarak' verdiğiniz kavganın sonuna dek arkasındayım.

bu düşüncenizi fabecook'a da taşırsanız daha etkili olur düşüncesindeyim.

teşekkürler

Adsız dedi ki...

Gerçekten ciddiye alınması gereken bir çalışma hep destek tam destek!! Hadi Sony bize Psn yap...

Adsız dedi ki...

Gerçekten ciddiye alınması gereken bir çalışma hep destek tam destek!! Hadi Sony bize Psn yap...

Ninjaselo dedi ki...

http://www.trkonsol.com/?p=603

Bu sitemizden de desteğimiz sürüyor...

Adsız dedi ki...

2 aydır ps 3 kullanıcısıyım we hong kong psn serwerina uyeyim .. neden hong kong doları odeyip oyun satın alayımki.. her bilişim mağazasına gittiğimizde darty den tutun teknosaya dnra hepsinde kapış kapış ps3 satılırken lisanslı neden bu ilgiye kayıtsız kalan sony türkiye temsilcileri bizimde kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir psn serweri türkiyeye açtırmak için talepte bulunmuyor yazıklar olsun !!!!!!

Adsız dedi ki...

bencede açılmalı home geldiginde türkiye olarak yararlanamıycaz

Adsız dedi ki...

http://www.ps3magtr.com/viewtopic.php?f=9&t=4

Adsız dedi ki...

bizde sizi destekliyoruz hatta türkiye'de Ps3 almış her insan sizi destekliyor ama bunun için bir miting yada başka bişimi gerekiyo hala anlamadım çünkü sony hala Türkiye psn olcak gibi bi haber yada bir adım atmadı :S ama hep sizin yanınızdayız ve forumumuzdada size destek için bir bir konu açtık.
http://www.ps3magtr.com/viewtopic.php?f=9&t=4&p=4#p4

SONY BİZE PSN YAP dedi ki...

Desteğiniz için teşekkürler... Ama Sony Türkiye bekleyerek bizi uyutacağını sanıyorsa yanılıyor.

Adsız dedi ki...

destek sürmekte msn ne herye yazmış durumdayız bir miting gibi
imzalarıma bile ama kime çagre
artık bizi duymak zorundalar...

baglantılara bizide eklerseniz seviniriz...

http://www.ps3magtr.com/viewtopic.php?f=9&t=4

Hakan Barça dedi ki...

Şu SONY Türkiye ile ilgilense şaşarım zaten.Daha PS3 sitemiz(TR) Nisan'dan beri güncellenmemiş.Desteğe Devam...

alieren dedi ki...

Playstation.Gen.Tr Sitesi olarak desteklemiş olduğunuz konunun sonuna kadar arkanızdayız. Sitemize bannerinizi ve konuyu açıklayan bir haberi ekledik. İnş sonuca çabuk ulaşırız.

Destekleyenler Arasına bizide eklerseniz seviniriz.

alieren dedi ki...

http://www.playstationturk.net/playstationhaberleri/92-sony-bize-psn-yap.html

Adsız dedi ki...

Hepimizin isteklerine tercüman olduğunuz için size teşekkür ederim. Bende Türkiye PSN'si açılmasını çok isteyenlerdenim. İngiltere'den, Amerika'dan, Kanada'dan giriyorum ve bu benim sinirlerimi bozuyor. Umarım SONY sesimizi duyar...

Adsız dedi ki...

Her ne kadar ps3 kullanıcısı olmasam da projenizi destekliyorum.Bence bu harekete sony duyarsız kalamayacaktır...

Rolanthas dedi ki...

Kara kutu atari satan kırtasiyeci ciddiyetinin onda birini göstermekten aciz sony tr yi buradan alkışlıyor, çılgın fiyattan kakaladıkları konsola destek vermeme yönündeki çabalarını hayretle izliyorum.

Bu kadar impotent tipler karşısında bir sonuca ulaşılacağına inanmasam da, teşekkür ediyorum bu tarz bir çaba için.

Adsız dedi ki...

çok güzel bir proje sonuna kadar yanınızdayız!Lifton-WORLD Ticaret olarak,5 ortak sizi destekliyoruz.Tebrikler!SONY DUY SESİMİZİ!
Lifton-WORLD Ticaret
www.lifton-world.piczo.com

Emre Gürdal(zagor) dedi ki...

Sony'nin ilgi ve alakasını çekebilmek için,lütfen siz değerli oyunseverler,Lisanslı ürün alalım ve aldıralım,böylelikle bu duyarlılığımıza karşın,Sony çaresiz kalacak ve istediğimizi elde edebileceğiz,tam destek,her zaman destek,emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sait Gülsoy dedi ki...

playstationtürk sitesi olarak 4-5ay önce böyle bir girişimimiz olmuştu ve lakin otomatik mesajlarla cevap almıştık sony türkiye ve avrupadan;sony japonya biraz daha insan elinden çıkmış anlayışlı bir cevap göndermişti..bakıyorum şimdi daha kapsamlı bir kampanya ama sony hala aynı tavırda;ÇOK YAZIK... biz korsan bir ülkeyken sırf sonynin konsoluna güvendiğimiz için oyun kültürümüzü değiştirdik;TC bandrollü almasak da biliyorlarki yabancı siteler aracılığıyla Türkiyenin orjinal oyun piyasasındaki yeri artık kuvvetli..kendileri oyun şirketlerinden bu işin meyvesini nasiplenirken bize bir TÜRKÇE PSN yapma zahmetinde neden bulunmuyorlar... saygılarımla;sait "the_greywolf" gülsoy

Adsız dedi ki...

Kesinlikle muhteşem bir düşünce. Öncelikle böyle bir atılım yaptığınız için kutlarım. Karamsar olmak istemem ama zor gibi görünüyor. Fakat İmkansız diye bir şey yoktur. Elbet istersek Türkçe PSN'de olur, Türkçe oyunlarda... Tabii ki bunun için (Türkçe PSN) bayağı fazla kişi olup, ülkemizde PS3'ün çok daha fazla satılması gerekmektedir. Yine biz desteğimizi kesmeyeceğiz. En azından ben...

Leader Gamer Online dedi ki...

destek için açılan sadece bi domain açtık artık bunuda görmmezlikten gelemezler sanıırım

http://www.playstation-tr.com/

Adsız dedi ki...

ya evet keinlikle katılıyorum aslında çok büyük bi hakaret ,sen gel türkiyede satış yap ondan sonra psn desteği verme :( ! hiç bi olanaktan faydalanama valla xbox 360 deil ama yeni versiyonunu alıcam ps3 de satıcam yaptıkları büyük saygısızlık ozaman satmasınlar !

Leader Gamer Online dedi ki...

bu sony nin tr ye psn açması için daha ne yapalım yani
http://tr.playstation.com/
yi hack leyip oraya arkadaşımızn yaptıgı banneri mi eklemek lazım yani gözlerinin önünemi koymak lazım artık bıkkınlık geldi ne gerekiyorsa sölesinlerde yapalım..

Leader Gamer Online dedi ki...

http://www.playstation-tr.com/

blog sayfasında gönüllü admin aranıyor
iletişim:
www.ps3magtr.com
dan öm atariblirsiniz
teşekkürler...

Leader Gamer Online dedi ki...

http://www.playstation-tr.com/2008/10/22/19/

PlayStation TR
ailesi Sonuna Kadar Destekteyiz...

Adsız dedi ki...

PSN sadece PS3 için değil PSP kullanıcıları için de bir gereklilik. Kesinlikle TR için de yapmaları gerekiyor. Hadi Sony....

Leader Gamer Online dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Leader Gamer Online dedi ki...

Arkadaşlar tr deki sony'e mail attım ve cevabı geldi sizinle paylaşmak istedim.

Değerli Gökhan Girgin

Mesajınız ve Sony ürünlerine gösterdiğiniz ilgi için teşekkur ederiz.

PlayStation sitesi, tüm dünyadaki PlayStation müşterilerine hizmet vermek amacıyla tasarlanmış global bir sitedir.

Türkiye’deki kullanıcı sayısına bağlı olarak, şu anda Türkçe site yapımı gündemde değildir. Türkçe destek alabilceğiniz sitemiz www.sony.com.tr ‘dir.

Ancak talebinizin bu konudaki departmanlarla paylaşılmış olduğunu da belirtmek isteriz.

ben site dememiştim ama nese psn ne oldugunu bilmiyordu sanırım.

Zafer675 dedi ki...

Yaptıkları ayip yakalasam bi yerde baya bir sorguya çekip madem yapmıyorsunuz bari kredi kartlarını kabul edin de sizin 2 katı kadar para ödeyip aldığımız oyunları uploud edelim diyeceğim ama olmuyor. Beklemedeyiz bakalım...

metall dedi ki...

bu kampanyayı sonuna kadar destekliyorum.

tolgabas dedi ki...

Bizi Duyan herhangi bir yetkili ;

Evimde kullandığım plazma, mp3 çalarım ıvırım zıvırım herşeyim sony, 2 hafta önce bende ps3 kullanıcıları arasına katıldım.. Paramla hizmet satın aldım ama diğer ülkelerin yararlandıgı 'PSN' yararlanamıyorus? Gördüğüm bu 2. sınıf muamele karşısında gercekten çok şaşırdım.. Kafamdaki ''koskaca'' sony ibaresi artık sonyden ibaret benim için.

Umarım sesimizi duyar ve yıllardır bu ülkeden ekmek yediğinizi unutmazsınız..

Adsız dedi ki...

Makinayı ve oyunları çatır çatır satıp kar ederken iyi.basit bir sunucu ile PSN hizmeti vermek mi zor?Nerdesin duyarsız SONY Türkiye??

Koray dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gökçe Ceylan dedi ki...

evet en kisa zamanda Turkiye PSN yapilmali.. destegi gecenlere tesekkurler.. insallah dikkate alirlar.

Adsız dedi ki...

süresiniz.HEp destek, tam destek.İnşallah çabalarımız boşa gitmez ve sony sesimizi duyar.
Eyyy SONY!!!
Bir psn yapmak bu kadar mı zor? Duy sesimizi.

Adsız dedi ki...

Sony! Ayıp oluyor...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar yorumların hepsini okumaya zamanım olmadı belki söylenmiş olabilir gözümden kaçmış olabilir ama burada çok önemli bişey daha var ayrıntı olsa bile... :) Tahmin ediyorum çoğu insan Türkiyede böyle bi sorun olduğu için online oynamak için hesaplarını "SADECE" UK veya USA üzerinde açıyor ve kayıt yaparken TÜRKİYE seçeneği olsa bile onu seçmiyor. Evet pratikte doğru bişey ama benim tavsiyem özellikle online oyun oynarken ayrıca bir ülke olarak TÜRKİYE seçilmiş bi hesaptan oyun oynamanızdır. Bence buna özellikle dikkat etmekte bişeyleri etkileyebilir çünkü SONY kesinlikle bunun istatistiğini tutuyordur :) Herhangi bi oyunu playstation network üzerinden oynarken lütfen türkiye hesabınız üstünden oynayın. Hani eğer PS Store olmadığını bilip direk UK hesap falan açan arkadaşlar için ufak bi öneri.

Adsız dedi ki...

allah belanı versin sony bi psn yapmadın

Adsız dedi ki...

Bu gün sony e şöyle bir mail attım..

Türkiyede satılan 10.000 lerce PS3 olmasına rağmen neden hala bizim ülkemize özel, rahatça girip oyun satın alabileceğimiz ve daha bir sürü özellikten faydalanabileceğimiz bir PSN ağımız yok? Ayrıca internet sitenizi en son geçen senenin başlarında güncellediniz. Böyle büyük bir şirkete hiç yakıştıramadım doğrusu.
Benim kişisel tavsiyem eğer birtakım dış sebeplerden değil de (bürokrasi.. vb..) önemsenmediğinden dolayı olması gereken hizmetlerden faydalanamıyorsak bu işi daha iyi yapabilecek ve ülkemizde böyle basit bir işi rahatlıkla organize edebilecek bir sürü şirketten birine devretmenizdir.

Adsız dedi ki...

MGO Expansion pack leri istiyorum!

Leader Gamer Online dedi ki...

http://www.playstation-tr.com/
PSN TÜRKİYE DESTEK İÇİN AÇILDI

Adsız dedi ki...

http://boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=ps3&thread.id=3795013

arkadaşlar psn'in forumlarında hareket başladı, ya da başlamış psn idnizle girip yorum yapın.

PlayStation Turkey dedi ki...

merhaba,

playstationturkey.com forumları olarak, gerçekten yıllardır herkesin hayalini kurduğu mükemmel olayı gerçeğe dönüşütürdüğünüz için hayran kaldık. ne kadar çok kişi destek verirse, o kadar başarılı oluruz. bu yüzden, bir şekilde tüm playstation kullanıcılarını toplamalıyız, ki türkiyedeki tüm ps kullanıcıları sony'e eposta yollasa kesinlikle etkili olur. biz de yeni kurulmuş dandik bir forum/site olmamıza karşın tüm gücümüzle destek vermeye çalışıp, anasayfada poster ve linkinizi yayınlayacağız.

playstationturkey.com

xcalibur dedi ki...

Destek amaçlı bir mailde ben gönderdim.

Mesleğim gereği kaliteci olduğum için hem kaliteci kimliği hemde müşteri kimliği ile okkalı bir yazı yazdığımı düşünüyorum.

Umarım destek olur.

Syg.

XcalibuR dedi ki...

SOny den bugün cevap geldi.

Mesajınız ve Sony’ e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Ülkemizde çok fazla sayıda Play Station kullanıcısı mevcut ve Play Station Network taleplerinizi dikkate alarak gerekli çalışmalara başlamış bulunmaktayız.Türkiye, Play Station Network açılacak olan ülkeler arasında öncelikli sırada bulunmakla birlikte, önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanmaktadır.


Demiş...

Bende, "yeme beni adam gibi bilgi ver" dedim.. bakalım ne olacak.

Adsız dedi ki...

EKİM 2009 DA AÇILIYOR STORUMUZ HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN.BU İŞTE EMEĞİ GEÇEN HERKESEDE TEŞEKKÜRLER..

teknonur dedi ki...

http://playstationkolik.com/forum/index.php

tüm playstation severleri siteme beklerim link yukarda mevcuttur.